2017-11-23 13:45:08• hírek • Szatmár.ro

Mérsékelné a kormány a közúti bírságokat

Sürgősségi rendelettel csökkentené a közlekedési bírságok felső határát a kormány – ezzel csillapította az autósok aggodalmát a miniszterelnök.

Mihai Tudose a bizalmatlansági indítvány vitáján tartott beszédében reagált azokra a vádakra, amelyekkel az ellenzéki pártok illették őt. A vád szerint a 2018. január elsejétől esedékes minimálbér-emelés miatt a közúti bírságok megfizethetetlenné válhatnak egy átlagos keresetű sofőr számára.
 

A jelenlegi KRESZ szerint egy büntetőpont értéke a mindenkori minimálbér tíz százaléka, ami jelenleg 145 lejt jelent. A minimálbér emelkedésével azonban ez az összeg január elsejétől 190 lejre nőne, ami 31 százalékos növekedést jelentene. Így például jövő évtől akár 570 lejes bírságot is fizethetne az a sofőr, aki elmulasztja bekapcsolni a biztonsági övét.
 

Mihai Tudose elmondta, Carmen Dan belügyminiszter jelenleg is dolgozik annak a sürgősségi rendeletnek a tervezetén, amely mérsékelné a közúti bírságokat. A miniszterelnök további részleteket nem közölt a készülő rendeletről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: